17 Jaar Shikoba: Een jubileum van groei, liefde en spiritualiteit
Lieve dame,

Vandaag is een bijzonder moment voor me: Shikoba viert haar 17-jarig jubileum 😍

Sinds 2007 heb ik het voorrecht gehad om actieve, krachtige vrouwen zoals jij te begeleiden op hun pad naar zelfliefde, authenticiteit en spirituele groei.  

Een Terugblik op 17 Jaar Shikoba

Toen ik Shikoba begon op 07/07/2007, had ik een droom: een veilige, liefdevolle ruimte creëren voor vrouwen om zichzelf te ontdekken, hun innerlijke kracht te omarmen en hun spirituele verbinding te verdiepen. 

Wat begon als een klein zaadje is uitgegroeid tot een bloeiende praktijk vol met prachtige transformaties en inspirerende verhalen.

De afgelopen 17 jaar heb ik talloze vrouwen mogen ontmoeten die de moed hadden om hun hart te volgen, hun blinde vlekken te confronteren en de stap te zetten naar een leven vol zelfliefde en spiritualiteit. Jullie hebben mij net zoveel geleerd als ik jullie, en daarvoor ben ik eeuwig dankbaar.

De Kracht van Zelfzorg en Spiritualiteit

Een van de grootste lessen die ik door de jaren heen heb geleerd, is de immense kracht van zelfzorg en spiritualiteit. In onze drukke levens vergeten we vaak om naar ons hart te luisteren en voor onszelf te zorgen. We cijferen onszelf weg voor anderen en raken zo steeds verder verwijderd van onze eigen behoeften en verlangens.

Bij Shikoba heb ik altijd geloofd dat ware transformatie begint bij zelfliefde. Wanneer je jezelf toestaat om te rusten, te helen en je spirituele connectie te verdiepen, ontstaat er een kracht in jou die onwankelbaar is. Deze kracht helpt je niet alleen om je eigen leven te verbeteren, maar ook om anderen te inspireren en te ondersteunen op hun pad.

Praktische Oefening: Een Ritueel voor Zelfliefde

Ter ere van mijn 17-jarig jubileum wil ik graag een eenvoudige maar krachtige oefening met je delen die je helpt om jezelf te eren en te omarmen. Dit ritueel is een ode aan jouw innerlijke kracht.

Stap 1: Creëer een 'Heilige ruimte'
Zoek een rustige plek waar je niet gestoord wordt. Maak het eventueel gezellig met kaarsen, kristallen, wat rustgevende muziek, een dekentje,... Deze ruimte is jouw heilige tempel, een plek waar je ongestoord volledig jezelf kunt zijn. Leg ook een handspiegeltje en een journal/dagboek klaar.

Stap 2: Grondingsoefening
Ga comfortabel zitten en sluit je ogen. 
Adem enkele keren diep in door je neus en uit door je mond. 
Visualiseer wortels die uit je voeten groeien en diep de aarde in gaan. 
Voel hoe Moeder Aarde je draagt en ondersteunt. 
Blijf een paar minuten in deze oefening, op je eigen tempo in en uit ademend en voelend wat er in je lichaam gebeurt.

Stap 3: Spiegelwerk
Pak dan je handspiegel en kijk jezelf diep in de ogen. 
Spreek vervolgens de volgende affirmaties hardop uit terwijl je blijft kijken in de spiegel:
  • "Ik ben waardig en geliefd."
  • "Ik omarm mijn unieke kracht en schoonheid."
  • "Ik ben verbonden met de wijsheid van mijn hart."

    Herhaal deze affirmaties zo vaak als je wilt, en laat na elke affirmatie even een stiltemoment, zodat je je ook bewust kan worden wat de affirmatie met je doet.
Stap 4: Noteer in je dagboek
Neem je notitieboekje en schrijf op wat je voelt met het doen van deze affirmaties. Kan je ze toelaten? Is er weerstand? Voel je iets in je lichaam? Verandert er iets als je ze een paar keer herhaalt?... Noteer jouw ervaring en jouw gevoel.
En schrijf daarna op waar je vandaag, op dit eigenste moment, dankbaar voor bent. 
Focus op de kleine en grote dingen die je hart vullen met vreugde. Dit helpt je om in een staat van dankbaarheid en overvloed te blijven.

Stap 5: Afronding 
Sluit je ritueel af met een moment van stilte. Leg je handen op je hart en adem gewoon op je eigen tempo in en uit. Bedank jezelf voor deze tijd van zelfliefde en eer je spirituele reis. Voel de liefde en dankbaarheid door je hele wezen stromen.

Stap 6: Extra optie
Als je houdt van creativiteit kan je nu ook nog even een tekening of een schilderij maken, puur vanuit je gevoel. Kies intuïtief je kleuren en laat ontstaan wat wil ontstaan op je blad of je canvas. 
Indien je dat leuk vindt, mag je me altijd een foto van je tekening of schilderij doormailen, dan ga ik er op invoelen en ontvang je een persoonlijke boodschap van me.

De toekomst is van ons

Nu we 17 jaar Shikoba vieren, kijk ik met vreugde en verwachting naar de toekomst. Er liggen nog zoveel prachtige momenten en transformaties in het verschiet. 
Ik ben dankbaar voor jouw vertrouwen, jouw moed en jouw liefde. 
Samen blijven we groeien, leren en bloeien.

Lieve dame, ik nodig je uit om deze reis van zelfliefde en spiritualiteit voort te zetten. 
Blijf luisteren naar je hart, zorg voor jezelf en weet dat je nooit alleen bent. 
Ik ben hier om je te ondersteunen en licht te schijnen op je pad als je dat nodig hebt, vandaag en altijd.

Namasté

Heidi Morren
Spiritueel Raadgever en bezielster van Shikoba-HeidiMorren

Ben jij een actieve 40+ vrouw die meer uit haar leven wil halen? 
Dan nodig ik je van harte uit voor mijn gratis FB groep.
Via deze link kan je meteen lid worden. 

 

0 Comments

Leave a Comment