To Valentine or not to Valentine ...
Persoonlijk vind ik het een belediging voor zoiets groot als 'Liefde' om het te beperken in het kader van één dag. Valentijn draait niet om 1 dag, het gaat niet over 14 februari. De échte betekenis van Valentijn gaat over wat je met die 365 andere dagen doet!

Iedereen geeft aan Liefde haar eigen betekenis, dit kan gaan van vurige passie tot diep respect en stilzwijgende gevoelens. Echte liefde zit in dagdagelijkse gebaren en daden. Als de kleine dingen niet lukken gedurende 365 dagen, dan zal 14 februari daar geen verandering in brengen.

Zelf hecht ik meer waarde aan een onverwachte attentie van mijn ventje, extra hulp wanneer het nodig is, een verrassingsetentje, een diepgaand gesprek, brainstormen over onze plannen,... door de loop van het jaar dan het krijgen van een kadootje op Valentijn wanneer het langs alle kanten rond je hoofd geslingerd wordt dat het "Lievekesdag" is. Want dan is het vrij simpel om er aan te denken iets te kopen of te regelen voor je partner, of voor iemand die een speciaal lichtbaken in je leven is. Toch?

Desalniettemin, vind ik het heerlijk om op Valentijn te genieten van het samenzijn met mijn ventje, de quality time samen en het terugkijken op heel wat leuke momenten van het afgelopen jaar.

Nu, Valentijn gaat voor mij om veel meer dan enkel "je partner in de bloemetjes zetten". Het gaat er zeker en vast ook om, om de liefde voor jezelf eens extra te benadrukken!

Vanochtend ben ik mijn dag gestart met op de badkamer tegen mijn spiegelbeeld te zeggen "Gelukkige Valentijn Lieve Schat! Ik hou van u, weet ge da?! Ik hou oprecht veel van u! Ik ben zo trots op u en op alles wat ge neerzet en doet!" En dat deed iets met me. 

Elke ochtend spreek ik affirmaties uit in de spiegel tegen mezelf, maar deze ging dieper! Weet je waarom? Omdat op de moment dat ik deze dingen tegen mezelf zei, een piepklein stemmetje wakker werd en zei 'maar zo speciaal is dat toch niet wat ik doe' en ik heb meteen geantwoord - terwijl ik nog in de spiegel bleef kijken - 'Wat gij doet is niet speciaal, GIJ ZIJT SPECIAAL en ik ben blij en dankbaar dat wij samen zijn!' Het antwoord kwam heel spontaan uit mijn onderbewuste en het raakte me zo dat er zelfs tranen in mijn ogen kwamen. Want ooit, een 20tal jaar geleden, heb ik mezelf beloofd dat ik mezelf nooit meer zo in de steek zou laten dan ik tot op dat moment gedaan had, en het horen van deze onbewuste spontane woorden herinnerde me aan die belofte en het feit dat ik me er nog steeds aan houd!

Hoe jij Valentijn viert en of je het überhaupt viert is jouw persoonlijke keuze! Weet echter dat je niemand naast je nodig hebt om Valentijn te vieren! Valentijn draait om Liefde en wij zijn allemaal Liefde! Dus haast je naar een spiegel en zeg tegen jezelf: 'Happy Valentine schat! Ik ben blij dat jij er bent!'

Namasté

Heidi Morren 
Spiritueel doorgeefluik 
Coach – Mentor – Spreker

0 Comments

Leave a Comment